Walygator Parc renoveert Waly Boat

Vrijdag 14 februari 2014
Hoewel het al enkele maanden vaststaat laat het Franse Walygator Parc het nu officieel weten. De oude boottocht Waly Boat krijgt een grootschalige renovatie voor het aankomende seizoen. De attractie werd oorspronkelijk geopend in 1989 en neemt zijn bezoekers op een rustige tochtje mee over het meer van het pretpark. De laatste jaren werden de rotsen rond het meer niet meer onderhouden waardoor er weinig moois te zien was tijdens het boottochtje.

In 2014 komt er eindelijk verandering in de afbrokkelden Waly Boat. De renovatie zal grootschaliger zijn dan de vernieuwingen van enkele rotsen. In de nieuwe Waly Boat neemt de mascotte van het pretpark de bezoekers mee op een wereldreis. Tijdens de boottocht passeren de bootjes scénes van het romantische Parijst tot het westerse Wilde Westen. Aan het vaarparcours wordt niks veranderd en ook de boten zullen geen renovatie krijgen.

Nieuwe attractie

Ondertussen heeft het pretpark ook laten weten dat een nieuwe attractie G-Lock zal gaan heten. Deze Air Race van de Italiaanse attractiebouwer Zamperla brengt zijn bezoekers naar hoogtes van 10 meter, dat alles in een rondraaiende en tuimelende vliegtuigje.

Geschiedenis Walygator Parc

Walygator Parc werd in 1989 opgericht als de Big Bang Schtroumpf en verandere dit later in Walibi Schtroumpf en nogmaals later in Walibi Lorraine. Pas in 2007 kreeg het zijn huidige naam Walygator Parc. Jaarlijks ontvangt het pretpark rond de 400.000 bezoekers. Met de nieuwe renovatie van Waly Boat en de nieuwe attractie G-Lock hoopt de directie het pretpark op de rails te krijgen en het vierde grootste pretpark van Frankrijk te worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten