Gardaland verwijderd Space Vertigo uit pretpark

Vrijdag 14 februari 2014
De Italiaanse pretpark Gardaland heeft laten weten dat hun vrijvaltoren Space Vertigo in 2013 zijn laatste rit heeft gehad en niet zal heropenen in 2014. Gelukkig vertrekt de toren niet zonder reden. Hoewel het pretpark dit nog niet wil bevestigen is het niet onwaarschijnlijk dat Gardaland een Dive Coaster krijgt in 2015.

Space Vertigo werd net als Dalton Terror in Walibi Belgium geopend in 1998. Daarmee was het pretpark één van de eerste exemplaren van dit type attractie dat gebouwd werd door attractiebouwer Intamin. Met zijn hoogte slechts 40 meter moest hij echter onderdoen voor al zijn soortgenoten. Zo is er een exemplaar Free Fall Tower 70 meter hoog en een tweede toren zelfs 75 meter hoog.

Geen vervangende vrijevaltoren

Gardaland is geenzins van plan om Space Vertigo te vervangen door een nieuwe en hogere vrijevaltoren. Volgens de aanhoudende roddels zou de attractie in 2015 worden vervangen door een nieuwe Dive Coaster van achtbaanbouwer Bolliger Mabillard. Daarmee zou Gardaland na Alton Towers het derde park van Merlin Entertainments zijn dat er een dergelijke achtbaan aan zijn aanbod kan toevoegen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten