Duinrell betaalt medewerkers te weinig

Vrijdag 21 februari 2014
Vakbond FNV Recreatie draagt attractiepark Duinrell voor de rechter als het pretpark personeel niet binnen de maand februari volgens de vastgestelde CAO uitbetaalt. De eerste meldingen over de vermeende onderbetalingen kwamen uit 2011 al binnen bij FNV, maar de vakbond stelt zorgvuldigheid boven snelheid vandaar dat er nu pas actie ondernomen gaat worden. Als het park inderdaad de personeel te weinig betaalt dan krijgen de medewerkers tot 500 euro per maand extra.

Volgens Duinrell vallen de medewerkers van het vakantiepark wel degelijk onder de CAO recreatie, maar de medewerkers van het pretpark niet. Medewerkers van het pretpark vallen net als elke andere Nederlandse pretpark onder de CAO Horeca. Het pretpark heeft een adviesbureau ingeschakeld om te gaan onderzoeken welke medewerkers onder de CAO recreatie horen te vallen. De medewerkers ontvangen binnenkort bericht wat zei nou wettelijk horen te verdienen. 


Vakbond FNV Recreatie wil dat het pretpark alle medewerkers onder de CAO recreatie laat vallen. "Wij willen een CAO per bedrijf, niet per medewerker. Gelijke monniken, gelijke kappen". Aldus een woordvoerder. Of het personeel met terugwerkende kracht wordt uitbetaalt is niet bekend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten